Venner


Andre spennende aktører


Virelai

Middelaldermusikk med fart og masse gøy!

En fantastisk karismatisk og dyktig gjeng som spiser godt humør til frokost og har underholdningsverdi langt over skyene.


Wardruna

Her tar vi turen inn i runenes mystiske og mytiske univers.

Vakkert, mektig og helt fantastisk!

La urkraften bære deg av sted til univers du ikke visste du kjennte til.


Lyra fra nord

Lyra fra Nord er både musikk, teater og historieformidling på en gang!

De får deg til å le, de får deg til å gråte, de får deg til å le av at du gråt og gråte av at du lo...

Og samtidig formiddler de ivrig vår historie med en stor tyngde av kunnskap og erfaring av sjelden karakter som du ikke kommer til å glemme.


Teksturium

Vibeke Koehler skriver og regisserer morsomme og lærerike skuespill for barn og voksne om myter og legender fra vikingtiden. Her treffer man både krigere, musikere, guder og andre spennende figurer i skjønn forening med en god dose humor og selvironi. Latterbåndene får seg en god treningsøkt samtidig som hodet lærer nye ting.


Eldrim

Eldrim er en gjeng som sprudler av glede de gjerne deler med alle rundt seg igjennom både kjente gamle middelaldersanger, men også egenlaget historisk inspisert musikk fremført på hjemmelagde instrumenter inspirert av arkeologiske funn og egne erfaringer.


Folket bortafor nordavinden

Om vikingene hadde hatt rockehelter ville Benny Braaten vært den største av dem alle!

Med sine flinke venner lager han liv, røre og masse rabalder i beste rock´n´roll-stil med trommer, munnharper, stemmer, fløyter og hva de måtte ha i lommene sine av gamle instrumenter. Jeg lover masse underholdning og super stemning!


Det ljomar av viking

Tre utrolig flinke unge jenter som i samarbeid med blandt annet musikkarkeolog Gjermund Kolltveit forsøker å gjennskape et lydbilde så nært vikingtid det lar seg gjøre med instrumenter vi med sikkerhet vet at vikingene hadde.