Om meg


Om meg


På siste halvdel av nittitallet tok min musikalske karriere en ny sving.

Ur-musikken og dens kraft dukket opp som fenomen, og ble mer og mer visuell i mine komposisjoner.

Som følge av dette dukket plutselig nye muligheter opp, og musikken min ble ikke lenger bare presentert på konsertarrangementer, men også på gallerier, muséer, alternativmesser, film, teater og mye mer. Jeg kom  i kontakt med miljøet som driver med levende historieformidling innen vikingtid og tidlig middelalder, og fant meg fort til rette med dette. Fra da av har jeg jobbet  mer spesifikt med vikingtid og tiden rundt.


Siden har jeg opptrådt på utallige arrangementer,  festivaler, vikingmarkeder og muséer i hele Skandinavia og andre steder. Fra år 2000 har jeg også holdt foredrag om temaet på markeder, skoler, barnehager, muséer og liknende.


Jeg har flere ganger vært i Nord-Afrika for å studere områdets  musikktradisjoner og sammenhengen de kan ha  med eldre nordeuropeisk musikk. Flere turer til Island, et sted hvor tradisjonene har vært bevart i mye større grad enn her hjemme, har også gitt mye inspirasjon.


I dag reiser jeg rundt og holder kurs, foredrag, og barneforestillinger om oldtidens intensjonelle lyd og musikk i Norden.


- Kjell Braaten

 

Photo: Winpics